Деца събраха над 1000 лева за лечението на болен приятел
Сами са изработили украшения, които са предлагали на панаира в града
Публикувана: 14 Sep 2019 | 21:39

Деца от Видин са събрали повече от 1000 лева за лечението на болен приятел. Сами са изработили украшения, които са предлагали на панаира в града.

 

Събраните средства са венесени за лечение на 11-годишния Йосиф Станимиров. Той страда от прогресивна мускулна дистрофия, а за да се подобри състоянието му, е подложен на трансплантация на стволови клетки в чужбина.

 

Вместо за игри през ваканцията децата от жилищен комплекс "Георги Бенковски" във Видин отделят време, за да помогнат на Йоско. Поставят кутия за дарения, а направените от тях накити нямат цена, разказват Ванеса и Виктория:

 

"Аз и една моя приятелка измислихме, че можем да правим гривни и родителите ни се досетиха, че може да бъде за благотворителност за Йоско, защото той се влошава".

 

"Хората даваха по колкото им е приятно да дадат".

 

Изцяло ги подкрепят и родителите. Валентина Петрова е майка на едно от децата: "Чудесен пример - нещо, което те правят за свое другарче".

 

С помощта и на приятелите си от квартала Йосиф вече е преминал успешно първата от процедурите в чужбина. За лечението му са необходими още средства и затова кампанията в града в негова подкрепа продължава.

 

БНР

Коментари ( 0 )