Убитият в Бургас и убиецът му участвали в два грабежа
Задържаният за престъплението направил самопризнания
Публикувана: 5 Dec 2019 | 18:12

Убитият в бургаския квартал "Долно Езерово" 33-годишен мъж и извършителят са участвали в два въоръжени грабежа през 2015 и 2016 година.

 

При двете престъпления са откраднати големи суми пари, стана ясно днес на брифинг в Бургас.

 

Задържаният за убийството 32-годишен мъж е направил самопризнания. Той е от Шумен, но от дълги години живее в Бургас.


Убийството е извършено с автомат "Калашников", като оръжието е било открито на около 350 метра от мястото на престъплението.


За огласяване на подробностите около разкритото престъпление в морския град пристигна зам.-главният прокурор Иван Гешев.

 

България е безопасна страна от гледна точка на такъв вид престъпления, каза Гешев и добави, че това е факт, с който може да се гордее всяка европейска страна.

 

Административният ръководител на Окръжната прокуратура в Бургас прокурор Георги Чинев каза, че мястото на убийството е в землището на квартал "Долно Езерово", след което тялото на убития е било преместено, предаде БТА, цитирана от dnes.bg.

 

По случая са работили специалисти от Национална полиция - София, както и водолази, които са претърсвали езерото Вая за оръжието.

 

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов отбелязва, че случаят е бил тежък за разследване поради липсата на отправна точка.

Коментари ( 0 )