Министър Петкова инспектира тръбите за газовата връзка с Гърция
Тя посети основния склад, в района на град Хасково
Публикувана: 15 Feb 2020 | 17:50

Енергийният министър Теменужка Петкова извърши инспекция във връзка с доставката и съхранението на тръбите за междусистемната газова връзка Гърция-България. Това съобщиха от Министерството на енергетиката, цитирани от Дарик. Тя посети основния склад, в района на град Хасково.
 

До момента в гръцкия завод на "Коринт Пайпуъркс" са произведени и изпитани 62 км. тръби - общо 812 бр. За транспортиране към България са натоварени и изпратени шест влакови композиции, три от които вече са в страната.
 

Очаква се "Коринт" да завършат доставките по първия производствен лот през март. По този начин ще се осигури наличност от всички видове и размери тръби.
 

По време на посещението на склада енергийният министър Петкова обсъди с представителите от "Авакс" възможността за изграждане на втора база в района на Кърджали. Доставките продължават да се извършват съгласно предвидените срокове.

 

Министър Петкова се запозна на място и с дейностите, които се извършват по почистване на трасето на строителната площадка в близост до селата Войводово и Орлово.

Коментари ( 0 )