IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Общество
16:35 | 6 юли 2020
Обновен: 03:49 | 19 април 2024

Още един пастор издъхна от коронавирус

Той е бил интубиран близо 2 седмици

По материала работи: Ставри Таргов
Още един пастор издъхна от коронавирус

47-годишният евангелистки пастор на пловдивското село Костиево е починал от коронавирус. В продължение на две седмици той е бил интубиран, но лекарите не са успели да го спасят, съобщиха от Областния кризисен щаб.

 

Духовникът е бил заразен на евангелисткото събрание в Перущица в началото на юни. Той е четвъртият евангелистки пастор, присъствал на събранието, който се спомина от коварната болест.

 

На фаталната религиозна сбирка са присъствали петдесетина души от цялата страна. Трима от евангелистките пастори вече починаха от коварната болест.

 

Сред жертвите са духовният водач на църквата в ромския квартал "Запад" на Перущица Салчо Салчев, а също и пасторите от Варна и от ямболското село Козарево. Заразени са също пасторите от Карлово, Раковски и Селци.

 

„Щамът на Covid-19, с който са заразени хората в Перущица, е много по-опасен от останалите, които се разпространяват у нас“, обясни наскоро Дани Каназирева.

 

Проучването на РЗИ е стигнало да заключението, че вирусът е внесен от холандски пастор, присъствал на евангелистката конференция.

 

Още новини от страната на Dnes.bg

Коментари

Новини Варна