Още един пастор издъхна от коронавирус
Той е бил интубиран близо 2 седмици
Публикувана: 6 Jul 2020 | 16:35

47-годишният евангелистки пастор на пловдивското село Костиево е починал от коронавирус. В продължение на две седмици той е бил интубиран, но лекарите не са успели да го спасят, съобщиха от Областния кризисен щаб.

 

Духовникът е бил заразен на евангелисткото събрание в Перущица в началото на юни. Той е четвъртият евангелистки пастор, присъствал на събранието, който се спомина от коварната болест.

 

На фаталната религиозна сбирка са присъствали петдесетина души от цялата страна. Трима от евангелистките пастори вече починаха от коварната болест.

 

Сред жертвите са духовният водач на църквата в ромския квартал "Запад" на Перущица Салчо Салчев, а също и пасторите от Варна и от ямболското село Козарево. Заразени са също пасторите от Карлово, Раковски и Селци.

 

„Щамът на Covid-19, с който са заразени хората в Перущица, е много по-опасен от останалите, които се разпространяват у нас“, обясни наскоро Дани Каназирева.

 

Проучването на РЗИ е стигнало да заключението, че вирусът е внесен от холандски пастор, присъствал на евангелистката конференция.

 

Още новини от страната на Dnes.bg

Коментари ( 0 )