IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Общество
09:59 | 11 август 2020
Обновен: 10:03 | 27 март 2024

БДЖ-ейски неволи: Влак заряза момиче в нищото

С кола родителите й я прибират

По материала работи: Ставри Таргов
БДЖ-ейски неволи: Влак заряза момиче в нищото

БДЖ заряза 20-годишна жена по тъмна доба на гара по средата на маршрута ѝ. За инцидента разказа майката на потърпевшата Боряна Ангелова, Мая, пред „Телеграф медиа“.

 

Случката произтекла миналия петък вечерта, след като в Плевен Боряна хванала международния бърз влак №461 Букурещ-София.

 

Дестинацията й била Видин, а пътуването включвало прикачване на бърз влак №7624 София-Видин. Международният влак пристигнал в гарата за връзка, Мездра, с 59 минути закъснение.

 

Когато Боряна слязла на гарата, тя установила, че влакът за Видин вече е отпътувал. Шокирана била не само тя, а имало още няколко пътници за различни гари по линията Мездра-Видин.

 

„Буквално оставиха дъщеря ми насред пътя, в непознат град, в 20,30 ч., с никаква възможност да се прибере до Видин“, разказа Мая Ангелова.

 

На място началник-гарата обяснил на Боряна, че е пуснал влака за Видин, тъй като така му е било наредено. Касиерката на гишето пък просто посъветвала момичето да подаде жалба.

 

Останали без опция, родителите на Боряна палят колата и карат 280 км в двете посоки до Мездра, за да си приберат детето, оставено без метод за транспорт и съдействие от служителите на БДЖ.

 

Ангелови са се вслушали в съвета на служителката от БДЖ и са подали официална жалба. С тях вече се е свързал висш представител на държавния превозвач, който е поднесъл извинения по телефона и се е ангажирал с лична среща със семейството.

 

Съгласно вътрешните правила за движение на влаковете бързият влак №7624 от София за Видин трябва да изчака задължително връзка в гара Мездра с международния бърз влак №461 от Букурещ за София, тъй като е имало пътуващи за Видин, а за тях той е последната алтернатива за пътуване за деня, заявиха за „Телеграф“ от БДЖ.

 

По неустановена досега причина персоналът на гара Мездра не е разбрал, че в идващият от Плевен влак има пътник за Видин. На виновните служители ще бъде потърсена дисциплинарна отговорност, заявиха от превозвача, съобщава "Монитор".

Коментари

Новини Варна