Скандали със школски списъци: Кое дете купува днес мокри кърпи, хартия…
Родители негодуват
Публикувана: 30 Sep 2020 | 9:57

Родители, чиито деца посещават детски заведения в Белово, са публикували в социалните мрежи списъци с консумативи, които трябва да купуват за отрочетата си.

 

Сред изброените артикули има тоалетна хартия, мокри кърпи, миещи препарати и прах за пране. Това не са ли консумативи, включени в издръжката на съответните детски градини, за които те получават бюджетни средства, негодуват майките.

 

Още повече, че в една група има най-малко 25 деца. Това означава 25 рула тоалетна хартия, 25 пакета прах за пране, 25 пакета мокри кърпи, 25 рула домакинска хартия и т.н.

 

Всичко това трябва да се изразходва за 1 месец. Отделно и таксата за детска градина, както и комплект учебни помагала, който струва около 30 лв.

 

Не е ли редно и те да се осигуряват безплатно за децата и защо освен таксата за детска градина, всеки месец майките трябва да купуват консумативи, коментират родители.

 

Преди време подобна практика имаше и в някои забавачки в община Пазарджик, но след разпореждане на кмета Тодор Попов семействата бяха пощадени да дават допълнителни средства за консумативи и перилни препарати, съобщава "Монитор".

Коментари ( 0 )