IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Политика
15:57 | 27 март 2020
Обновен: 15:22 | 19 април 2024

Извънредни автобуси ще превозват възрастни хора за пенсии и социални помощи

По материала работи: Борис Проданов
Извънредни автобуси ще превозват възрастни хора за пенсии и социални помощи

Извънредни пътнически автобуси ще превозват от населените места в община Ловеч до града хората, които теглят с дебитни карти пенсии и социални помощи. Такива са около 60 процента от населението. Това е било решено на работна среща между общинското ръководство и кметовете и кметски наместници на населените места на територията на общината, съобщават от пресцентъра на администрацията.


Автобусите ще свързват с града онези селища, които в момента са със спрени пътнически линии. Те ще пътуват на 8 и 22 април /сряда/, часовете ще бъдат съобщени допълнително във всяко селище.


По време на срещата е станало ясно още, че от 1 април т.г. вече 329 души ще бъдат обхванати от Домашен социален патронаж. Други 163 граждани са обхванати от "Патронажна грижа", която има възможност да се разшири. Кметовете и кметските наместници имат задължение до 31 март да предоставят информация за нуждаещи се от помощ възрастни хора по селата. Критериите са да са на възраст над 65 години и да са в риск, тоест поставени под карантина.


БТА

 

Още по темата: Борис Джонсън е с положителен тест за коронавирус

Коментари

Новини Варна