Борисов: ДДС за книгите ще бъде намален от първи юли
Премиерът Бойко Борисов поздрави всички учители
Публикувана: 24 May 2020 | 17:00
Снимка: Фейсбук

Премиерът Бойко Борисов поздрави всички учители, просветители и българи по случаи Деня на славянската писменост и култура. Премиерът инспектира ремонта на стария път между Пловдив и Пазарджик при Малко Конаре, предаде Дарик.

 

"ДДС за книгите ще бъде намалено когато предложените промени за това минат на второ четене в Народното събрание", уточни премиерът по повод искането за 9% ДДС върху книгите.

 

"Намаляването на ДДС върху книгите ще ги направи по-атрактивни за читателите. По принцип намаляването на този данък увеличава рентабилността на съответното производство. Така че в конкретния случай това е един от двата варианта - или да намалят цените на книгите и да ги направят по-достъпни, или да направят производството или издателството по-рентабилни", допълни финансовият министър Горанов.

 

Борисов не коментира вчерашния протест на Мая Манолова в центъра на София, като коментира заявката й да се яви на парламентарните избори като "Тя за какво ли не се е кандидатирала".

 

В момента премиерът, заедно с финансовия министър Владислав Горанов, е във Велинград, където са на посещение на местни училища.

Коментари ( 0 )