IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
12:08 | 25 май 2020
Обновен: 20:27 | 16 април 2024

Шеф Манчев: ДДС определя голяма част от бюджета на едно заведение

Според него обаче решението за намаляване на данъка е закъсняло, а мярката 60/40 не е сработила

По материала работи: Слав Велев
шеф Иван Манчев

„Намаляването на ДДС за ресторантите е изключително добра мярка. Този данък определя голяма част от бюджета на едно заведение”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” най-известният ТВ шеф у нас - Иван Манчев.

 

„Ние работим с огромен марж, в който тези пари трябва да бъдат насочени към персонала и други неща. Ние бяхме ощетени страшно много от пандемията. Ние всъщност сме най-ощетеният отрасъл в момента и ресурс няма от никъде”, добави Манчев, цитиран от НОВА ТВ.

 

 

Според него ходът с намаляване на ставката за ресторантите е трябвало да бъде направен по-рано. „В туризма хотелиерите бяха с 9%, а само ресторантите бяха с 20%. А ние заедно правим един голям продукт”, посочи още кулинарят.

 

Той смята, че мярката 60/40 не е сработила. „Трябваше да изплатим всички заплати и осигуровки. Ние обаче нямаме един лев приход. За да кандидатстваме за 60/40, трябваше да сме платили всички данъци, да сме пуснали годишна данъчната декларация и чак тогава да го направим. Това не сработи”, заключи Манчев.

Коментари

Новини Варна