IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
16:45 | 12 юли 2020
Обновен: 15:27 | 17 април 2024

Петиция иска: уволнения и разследване на случая с пребития студент на петъчния протест в София

Нови кадри от побоя бяха разпространени в интернет

По материала работи: Слав Велев
Евгени Марчев

Петиция с искане за уволнение и съд за полицаите, които пребиха студента Евгени Марчев по време на петъчния протест в София набира сила в интернет.

 

"Евгени се намира намира в неврохирургията на "Пирогов" с тежко комоцио, множество кръвонасядания, охлузвания и след три припадъка, но е жив. Въпреки това, той е държан под арест от полицаи, които са отнели телефона му и не допускат контакт с него", пише в петицията, подкрепена от над 3600 души. "Това беше екзекуция", коментира тази сутрин и съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов, който настоява за незабавна оставка на вътрешния министър, пише Радио "Варна".

 

Случаят с Евгени Марчев бе описан от баща му пред медии. Момчето е държано в тежко състояние цяла нощ в Трето РПУ, без да получи медицинска помощ и с три припадъка. Едва в събота сутринта е отведен в "Пирогов", където се държи под полицейска охрана и с отнет телефон. Адвокатът му Николай Хаджигенов обаче разказа пред агенция "Сега", че Евгени е под охрана, за да не може обществеността да се видят нараняванията му.

 

Кадри заснети от протестиращите в петък може да видите ТУК
 

По-късно от МВР съобщиха за "Сега", че няма полицейска охрана на пострадалия Евгени Марчев в "Пирогов". От вътрешното ведомство не са отговорили дали има разпоредена проверка по конкретния случай.

 

Петицията до момента е събрала над 6250 подписа: Може да подпишете ТУК

Коментари

Новини Варна