Ремонтират стаята с падналия таван в ОУ „Христо Ботев“ във Варна
През последните години на училището са отпуснати над 100 000 лв. за инфраструктура
Публикувана: 10 Jan 2019 | 10:34

Помещението в ОУ "Христо Ботев", в която е паднало парче мазилка от тавана, ще бъде ремонтирано. Направен е оглед на място, изготвени са количествено-стойностни сметки, предстои ремонт. Цялата сграда също е проверена. Това съобщиха от дирекция "Образование и младежки дейности" в община Варна, по повод подаден сигнал от Ангелина Денчева, зам.-директор на училището, за падналата мазилка. Проверка по случая е назначена и от Регионалния инспекторат към Министерството на образованието и науката във Варна. При инцидента в първия за годината учебен ден няма сериозно пострадали, едно дете от ІІ клас е с охлузване по ръката от мазилката (с размери метър на 50 см), родителите му са уведомени, уточниха от училището.

 

По инициатива на дирекция "Образование и младежки дейности" започва оглед на сградния фонд в образователната инфраструктура в общината. Оттам припомнят, че директорите на учебните заведения са разпоредители с делегирани бюджети, в рамките на които са длъжни да поддържат в изправност материално-техническата база. При необходимост и преценка директорите имат възможност да предлагат ремонтни дейности за включване в капиталовата програма на общината.

Снимка Фейсбук

 

През последните години на ОУ "Христо Ботев" са отпуснати над 100 000 лв. за цялостен ремонт на покрива, както и за ремонт на санитарни помещения, подмяна на дограми, подмяна на котел, изготвяне на технически проект за подмяна на ел.инсталация.

 

Още по темата: Назначават вътрешна проверка за падналия таван на детската градина във Варна

 

Коментари ( 0 )