МВнР съветва българите да избягват пътувания до Каталуния
Опасността е голяма на местата с основни забележителности
Публикувана: 18 Oct 2019 | 11:13


В петък е обявена генерална стачка в Каталуния, съобщиха от българското Министерство на външните работи. От ведомството напомнят, че напрежението и противопоставянето между протестиращите и органите на реда в испанската автономна област и столицата ѝ Барселона ще ексалира на 18 октомври.

 

Към блокирането на редица магистрали и летища се добавя нова вълна на политически протести, изразяващи се в шествия на студенти, улични боеве, издигане на барикади. Очакват се и продължителни демонстрации около правителствени учреждения, чието местоположение  съвпада с главните туристически зони на големите каталунски градове.

 

Голяма е опасността именно местата с основните забележителности да станат сцена на размирици и насилие.

 

От министерството препоръчват на българските граждани да не предприемат без неотложна необходимост пътувания до Каталуния преди и по време на обявената за петък генерална стачка, а постоянно пребиваващите в областта български граждани или туристи да избягват районите, в които се организират протестни мероприятия.

 

Остават в сила и предишните предупреждения и съобщения от Министерството на външните работи на България.

 

Генералното ни консулство в Барселона и посолството ни в Мадрид следят ситуацията и са готови да оказват съдействие при необходимост. Българските граждани могат да се свържат с ГК Барселона на телефон: +34 937 969 950, както и на телефона за спешни случаи: +34 619 217 097 и с посолството в Мадрид на телефони: +34 913 455 761; +34 913 456 651 и на дежурния телефон в извън работно време: + 34 678 013 846.

Коментари ( 0 )