IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Избрано
15:51 | 11 ноември 2019
Обновен: 04:07 | 15 април 2024

Тодор Балабанов е новият председател на Общинския съвет във Варна

Кандидатурите за поста бяха две

По материала работи: Ставри Таргов
Тодор Балабанов е новият председател на Общинския съвет във Варна

Преди началото на тържествената сесия на  новия Общински съвет във Варна клетва положиха избраният за нов мандат кмет Иван Портних, кметовете на 5-те района, на селищата Тополи, Казашко, Каменар, Звездица и Константиново, както и 50 съветници(един от тях – известният ортопед доц. д-р Калин Михов отсъстваше и ще получи удостоверението си на следваща сесия).

 

В дневния ред бе включена само една точка – избор на председател на местния парламент. Изборът се проведе с тайно гласуване, като за избран се смята кандидатът, който е получил повече от половината от гласовете от общия брой съветници.

 

Кандидати бяха досегашният председател на местния парламент от ГЕРБ Тодор Балабанов и Николай Костадинов от  ПП„Възраждане“. Комисията по избора бе от 5 члена с председател адвокат Бранимир Балачев.

 

Победител с 39 гласа стана Тодор Балабанов, който за втори пореден път ще ръководи местния парламент. Николай Костадинов събра 4 гласа.

 

6 от новите съветници гласуваха с „Не подкрепям никого“, 1 от бюлетините беше недействителна.

 

Благодаря за оказаната чест да ръководя отново ОбС – Варна, каза Тодор Балабанов. Той увери, че  в работата си ще търси винаги конструктивния диалог и ще се води от обективизма. Нека не забравяме, че първо сме представители на варненци и след това на политическите партии, каза още той.   

 

Ставри Таргов

 

Очаквайте подробности!

 

Коментари

Новини Варна