Искат еднакви мерки срещу COVID-19 по заведенията в ЕС
Идеята е да се създаде чувство за единност, за да може потребителите да виждат по еднакъв начин приложени стандартите за безопасност
Публикувана: 25 May 2020 | 15:30
Снимка: Photographer: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Група от евродепутати изпрати писмо до председателя на Европейската комисия - Урсула фон дер Лайен, с предложения за подпомагане на отварянето на заведенията и ресторантите в ЕС.

 

"Целта ни е потребителите да бъдат защитени възможно най-много и да се върне тяхното доверие в ресторантьорския бранш, както и да има уеднаквяване на мерките и критериите за социална дистанция в блока", каза евродепутатът Цветелина Пенкова в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV.

 

"Идеята е да се създаде чувство за единност, за да може потребителите да виждат по еднакъв начин приложени мерките за безопасност в ЕС. Необходимо е в ресторантите да бъде направено разстояние между зоните за изчакване и зоните, в които хората се хранят, за да може да бъде извършена дезинфекция при смяна на посетителите и да се спазва необходимата дистанция", заяви Пенкова.

 

Тя коментира, че в писмото се предлага да се даде единна индикация за мерките за социална дистанция и е да еднакъв критерия за разстоянието.

Коментари ( 0 )