IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Избрано
08:42 | 28 май 2020
Обновен: 13:55 | 25 март 2024

Учениците само с маска или шлем на държавните изпити

Ръкавиците са по желание

По материала работи: Слав Велев
Учениците само с маска или шлем на държавните изпити

Учениците ще могат да вземат участие в държавните зрелостни изпити единствена ако са с маска или шлем. Изпитът започва 9 часа, но учениците трябва да се явят пред залите час по-рано, за да бъдат допуснати в сградите, съобщават от МОН.

 

 

Във Варна изпитните зали ще бъдат във всички средни училища и гимназиите.

 
Медицинско лице ще измерва температурата на всеки, а учениците ще влизат по един при спазване на дистанция. Необходимо е да носят служебна бележка за явяване на изпит, документ за самоличност,  както и лични предпазни средства, каза за Радио Варна Петко Петков, директор на едно от училищата във Варна където ще се провежда изпит. Служебната бележка може да бъде показана и не електронен носител.

 

Всички ученици трябва да носят маска или предпазен шлем, за да бъдат допуснати в залите и по време на изпита. Ръкавиците са по желание.

 

След влизане в изпитната зала, зрелостниците ще дезинфекцират ръцете си и ще заемат мястото си. След това изпитът продължава по познатия ред в годините досега. Позволено е да се носи вода.

 

3 354 са дванайсетокласниците във Варна, които са подали заявление за първия изпит по български език и литература, който е на 1 юни. С един по-малко ще се явят на изпита по математика на 3 юни.

Коментари

Новини Варна