56 варненци с положителна проба за коронавирус за седмица
23-ма моряци са поставени под карантина
Публикувана: 5 Jul 2020 | 9:37

56 варненци са дали положителна проба за коронавирус за седмица. Това сочат последните данни от Регионалната здравна инспекция. Извършени са 73 епидемиологични проучвания на хоспитализирани и амбулаторно преминали в Инфекциозна клиника.

 

На летище Варна са издадени 990 предписания и 5080 декларации на пътници, пристигащи от страни с епидемично разпространение на COVID–19.

 

Служители на РЗИ проследяват субективното състоянието на 46 граждани на област Варна, които са без общопрактикуващ лекар, поставени под карантина след завръщане в страната ни.

 

През седмицата на пристанище Варна са пристигнали 29 кораба с 420 души екипаж. На 23-ма моряци са връчени предписания за поставяне под карантина, тъй като са дошли от страни с епидемично разпространение на COVID–19.

 

През седмицата в областта са регистрирани 25 чревни инфекции срещу 36 от предходната. Става дума за 18 ентероколита, 6 колиентерита и 1 дизентерия. Има също 12 случая на варицела срещу 7 за предходната седмица.

 

Има и 11 регистрирани остри респираторни заболявания (ОРЗ) през настоящата седмица.

 

През имунизационния кабинет през отчетния период са преминали 33-ма души.15 от тях са ваксинирани. 4 души са проверили безплатно и анонимно своя ХИВ статус в специализирания кабинет на РЗИ, съобщават още оттам.

 

Ставри Стефанов

 

Коментари ( 0 )