IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Избрано
09:37 | 5 юли 2020
Обновен: 02:43 | 26 април 2024

56 варненци с положителна проба за коронавирус за седмица

23-ма моряци са поставени под карантина

По материала работи: Ставри Таргов
56 варненци с положителна проба за коронавирус за седмица

56 варненци са дали положителна проба за коронавирус за седмица. Това сочат последните данни от Регионалната здравна инспекция. Извършени са 73 епидемиологични проучвания на хоспитализирани и амбулаторно преминали в Инфекциозна клиника.

 

На летище Варна са издадени 990 предписания и 5080 декларации на пътници, пристигащи от страни с епидемично разпространение на COVID–19.

 

Служители на РЗИ проследяват субективното състоянието на 46 граждани на област Варна, които са без общопрактикуващ лекар, поставени под карантина след завръщане в страната ни.

 

През седмицата на пристанище Варна са пристигнали 29 кораба с 420 души екипаж. На 23-ма моряци са връчени предписания за поставяне под карантина, тъй като са дошли от страни с епидемично разпространение на COVID–19.

 

През седмицата в областта са регистрирани 25 чревни инфекции срещу 36 от предходната. Става дума за 18 ентероколита, 6 колиентерита и 1 дизентерия. Има също 12 случая на варицела срещу 7 за предходната седмица.

 

Има и 11 регистрирани остри респираторни заболявания (ОРЗ) през настоящата седмица.

 

През имунизационния кабинет през отчетния период са преминали 33-ма души.15 от тях са ваксинирани. 4 души са проверили безплатно и анонимно своя ХИВ статус в специализирания кабинет на РЗИ, съобщават още оттам.

 

Ставри Стефанов

 

Коментари

Новини Варна