IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Избрано
12:35 | 5 август 2020
Обновен: 18:05 | 15 април 2024

Вътрешна проверка тече в община Варна заради задържания служител

Акцията е проведена в края на юли

По материала работи: Слав Велев
Вътрешна проверка тече в община Варна заради задържания служител

В Община Варна е тече вътрешна проверка по случая със задържания заради изнудване служител от дирекция УСКОР. От кметството уверяват, че се оказва пълно съдействие на разследващите органи.

 

От варненската полиция съобщиха вчера, че служители на отдел „Икономическа полиция“ са разкрили случай на изнудване с участието на служител на Община Варна.

 

В резултат от действия по разследване във връзка със сигнал за изнудване на собственик на недвижим имот, под ръководството на прокурор от Окръжна прокуратура – Варна, при получаване на сумата от 10 000 лв. е задържан 29-годишен мъж, известен на органите на реда.

 

Във връзка с образуваното по случая досъдебно производство са извършени претърсвания на адреси във Варна. От работното място на едно от лицата, съпричастни към деянието, е иззета документация, относима към престъпната дейност. Задържани са общо трима мъже – на 29 години, на 47 години и на 36 години. Последният е установен като служител на Община Варна, участвал в престъпната дейност.

 

Спрямо 47-годишният мъж и спрямо 36-годишният са взети мерки за неотклонение – задържане под стража. 29-годишният е установен като посредник, наложена му е мярка за неотклонение „парична гаранция в размер на 5000 лв.“

 

Работата по доказване и документиране на престъпната дейност продължава под надзора на прокурор от Окръжната прокуратура във Варна.

 

По непотвърдена информация сред задържаните са инспектор от отдел "Строителен контрол", както и синът на бивш зам.-кмет на община Варна. Акцията е проведена в последния ден на юли.

Коментари

Новини Варна