Пак отварят приюта в Каменар
Приемникът за бездомни животни ще бъде ремонтиран, обеща зам.-кметът на Варна Тодор Иванов
Публикувана: 12 Aug 2020 | 11:52

Зачестяват сигналите за бродещи бездомни кучета  из  Варна.  Наши слушатели се обаждат от квартал "Владислав Варненчик", от пазара в Трошево, оплаквания има и  от центъра на града. Това заяви Тодор Иванов, заместник-кмет по обществен ред и сигурност в община Варна, предаде "Радио Варна".

 

Според него основната причина е безконтролното хранене на бездомните животни, което не е нарушение, но така те създават териториални навици и когато някой навлезе в територията им част от кучетата проявяват агресивно поведение. Другата причина за увеличената популация е, че недобросъвестни граждани изхвърлят на улицата своите кучета, не се грижат за тях, животните не са кастрирани и се размножават. Последната причина, която уточни Иванов е, че от близо година общината не може да намери управител на приюта и ветеринарен лекар, за да може приютът да работи, както изисква закона.

 

Добрата новина е, че от седмица сме определили ръководител, ветеринарният лекар на зоопарка ще работи и към приюта, каза заместник-кметът, и уточни че предстои ремонт на помещенията в село Каменар.

 

Основната задача е да бъде подготвено Хале 1, където се извършват кастрациите, за да се изпълняват всички функции по закон - прибиране на бездомните животни, обезпаразитяване, кастриране.

 

Коментари ( 0 )