IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Избрано
08:20 | 19 септември 2020
Обновен: 03:59 | 24 март 2024

2-ма ученици и 3-ма учители с коронавирус във Варненско

Варненски университет се спотайва за случай на COVID-19, РЗИ го разкри

По материала работи: Слав Велев
2-ма ученици и 3-ма учители с коронавирус във Варненско

Двама ученици с COVID-19 на са регистрирани на територията на област Варна. Това стана ясно от брифинга на РЗИ- Варна. Те са на 10 и 11 години. Контактът е открит в семейна среда преди началото на учебната година. Така децата не са имали контакт със съученици и учители.

 

Има и трима учители, които са заразени с коронавирус, като те също са били диагностицирани преди 15 септември и не са осъществявали контакт с децата в училлище, съобщи д-р Янка Драганова, директор на дирекция Надзор над заразните болести“ в РЗИ – Варна.

 

Медицинския университет Варна е премълчал за случай на коронавирус в учебното заведение. Това стана ясно  още от брифинга на РЗИ-Варна в отговор на журналистически въпрос, дали има заразени сред персонала на МУ-Варна, а доктор Драганова от Регионалната здравна инспекция потвърди за един положителен случай на Covid-19 в администрацията на учебното заведение.

 

Припомняме, още преди два дни от достоверни източници Moreto.net научи за случай на заразени с Covid-19 сред персонала в Медицинския университет във Варна.

 

Повече от 48 часа след оправени въпроси на Moreto.net към МУ-Варна за повече информация, както и какви мерки са предприети, отговор от университета така и не последва. От учебното заведение на практика замълчаха, като нито потвърдиха, нито отрекоха за евентуални случаи.

 

Лицата, работещи в МУ-Варна, които са били в пряк контакт със заразения служител, от вчера вече не са на работните си места.

 

Тестове са им били направени едва в четвъртък в края на деня, дни след като е бил установена положителната проба на техния колега.

 

В брифинга на РЗИ-Варна стана ясно още, че всички контактни на заразения служител са тествани, а пробите им са отрицателни.

Коментари

Новини Варна