IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Живот
09:54 | 19 май 2019
Обновен: 18:08 | 10 април 2024

4 знака, че си струва да се борите за връзката си

Вижте кои са те

По материала работи: Пламен Янков
4 знака, че си струва да се борите за връзката си

Ако някога сте се съмнявали, че с вашия партньор сте родени един за друг, то не сте единствените. Всяка връзка си има своите възходи и падения и е нормално, когато минавате през труден етап, да си мислите, че половинката ви не ви разбира и че отношенията ви не са такива, каквито заслужавате.
 

И все пак, не бързайте да решавате, че връзката ви е твърде сложна и че трябва да се откажете от нея. Има няколко знака, които ще ви убедят, че си струва да се борите за любовта си.
 

Tialoto.bg посочва четири знака, че партньорството ви все още има голям потенциал:
 

1. Вие си имате доверие един на друг
 

Доверието е ключов елемент за всяка една здрава връзка. Ако двама души си имат доверие, ако знаят, че могат да разчитат един на друг, без значение какво се случва в живота им, то това е една солидна основа в техните отношения. Доверието между вас и партньора ви е една категорична причина да дадете шанс на любовта си и да се опитате да оправите проблемите си.
 

2. Вашите основни ценности са доста сходни
 

Без значение колко много искаме да открием перфектната си половинка, реалността е такава, че повечето двойки си имат своите различия. Добрата новина е, че ако повечето от вашите основни ценности са в синхрон, то другите ви различия могат да бъдат изгладени във времето. Дори различията ви могат да направят връзката ви по-интересна, обогатявайки я. Вашето сходно мнение по отношение на управлението на финансите ви, образованието на децата ви, отношението ви към кариерата, начина ви на забавление и почивка и др. са добра основа за да градите живота си заедно.
 

3. Все още се чувствате ангажирани с човека до себе си
 

Отличителната черта на една здрава, смислена връзка е тази, в която двойката си остава близка, въпреки външните или вътрешните сътресения. Без значение колко голямо е предизвикателството, през което минават отношенията ви, ако с половинката ви все още чувствате силен ангажимент един към друг, то трябва да работите върху това да останете заедно. Ако двама влюбени се чувстват като съотборници и партньори в живота и винаги се подкрепят един друг, те трябва да положат необходимите усилия, за да разрешат проблемите си.
 

4. Приемате се един друг такива, каквито сте
 

Хората, които се радват на здравословни отношения са онези, които въпреки връзката, си запазват своята идентичност. Връзка, в която всеки партньор е свободен да мисли и да действа, както смята за добре. Ако вашият партньор ви приема такива каквито сте, въпреки недостатъците ви, то това е голям плюс. Ако човек може да бъде себе си, в рамките на една връзка, значи той ще може и да даде най-доброто, на което е способен, стига да иска.
 

По-голямата част от дългосрочните отношения се сблъскват с някои проблеми в един или друг момент. Тези конфликти не трябва да слагат край на връзката, когато усещате, че партньорството ви е силно. Преди да решите да се откажете от половинката си, отделете време да оцените положителните неща в отношенията ви. Иначе рискувате да вземете погрешно решение, за което после да съжалявате.


Четете още: 10 начина да покажете, че го обичате без реално да го казвате
 

Коментари

Новини Варна