Когато хапчето не помага
Как да преборим главоболието?
Публикувана: 22 Oct 2019 | 9:26

Всеки човек иска да се отърве от болката възможно най-бързо. Ако хапчето не помага, ето как да преборите главоболието.

 

Едва ли има човек, който да не е страдал от главоболие през живота си. Още повече, че болката може да е различна - внезапна и остра, тъпа и пулсираща, силна и постоянна и т.н.

 

Причината за всички тях най-често са стресът или проблеми със зрението или синусите. Общото между всички хора е, че те искат възможно най-бързо и най-лесно да се отърват от болката. Ето защо повечето хора веднага посягат към хапчетата.

 

Какво обаче да направите, ако лекарството не действа? Предлагаме ви няколко съвета как да процедирате в този случай:

 

Температурна терапия

При силно главоболие едно от лесните неща, които могат да облекчат болката, са топлите душове. Причината е, че топлината отпуска мускулите. Ако нямате възможност за топъл душ, топъл компрес също ще свърши работа.

 

Ароматерапия

Успокояващо действие при главоболие има ароматът на масло от лавандула. Нежно масажирайте с масло челото и слепоочието си. Ако нямате под ръка лавандулово, пробвайте  с ментово.

 

Вода

Дехидратацията е често срещана причина за главоболието. Приемайте вода регулярно през деня, но и не прекалявайте. Прекаленият прием на вода може да доведе до загуба на соли.

 

Чай

Става въпрос за не всеки вид чай, а конкретно за този от джинджифил. Във вряла вода поставете парченце от джинджифил, изчакайте да се запари и изпийте чая.

 

Масаж

С двете си ръце масажирайте нежно раменете, врата, слепоочията, веждите. Може да пробвате да масажирате с едната ръка частта между палеца и показалеца и да редувате ръцете.

 

Източник: blitz.bg

Коментари ( 0 )