Адвокатът на Полфрийман: Незаконно го държат в Бусманци!
Джок щял да изплаща пари на Монови, когато почне работа
Публикувана: 8 Oct 2019 | 9:16

Aдвокатът на Джок Полфрийман настоя, че клиентът му е незаконно задържан в лагера в Бусманци. Спрямо него има заповед за експулсация, която трябва да бъде изпълнена.

 

"Въпреки че чакаме решение, той трябва да бъде изведен извън страната", това адвокатът на австралиеца Калин Ангелов.

 

Ангелов обясни, че клиентът му е в лагера заради забрана от 2011 г., която е свързана с изпълнение на наказание. По думите му за чужденците има т.нар мярка за административна принуда, която забранява напускане на страната.

 

"Тази забрана действа до изпълнението на наказанието задържане под стража, т.е тя е изтекла на 19 септември 2019 г., когато излезе определението на съда.

 

Адв. Ангелов подчерта, че няма зависимост на части или целия съдийски състав с Българския хелзинкски комитет, като дори в искането на прокуратурата, такава зависимост не му е била показана.

 

"Ако я нямаше характеристиката, дадена от Красимир Кънев, нямаше да има фундаментална разлика в обстоятелствата", допълни още той пред bTV.

 

Той смята, че действията на прокуратурата са първо, за да се насади медийна истерия и после да се "качи на нея". Освен това адвокатът обясни, че ръководството на затвора е внимателно обсъдено в определението на съда.

 

Ангелов изтъкна, че Джок Полфрийман има документи, които са в австралийските власти. Представени са и копия на Дирекция "Миграция". Той заяви, че Джок Полфрийман има намерение да изплаща обезщетение на семейството на Андрей Монов, когато започне да работи.

 

"Преди 2 години когато започнахме да си говорим с началника на затвора, Полфрийман имаше едно желание – да си изпълни плана, който затвора му беше записал. В плана за изпълнение на присъдата беше отбелязано, че ако той не е наказван, ще получи отпуск", обясни адвокатът.

 

 

Dnes.bg

Коментари ( 0 )