IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Крими
16:11 | 6 ноември 2019
Обновен: 06:33 | 28 март 2024

40-годишен варненец изнасили дъщеря си

След деянието тя опитала да се самоубие

По материала работи: Пламен Янков
40-годишен варненец изнасили дъщеря си

40-годишният Стоян И. е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, след като състав на Варненския районен съд уважи искането на прокуратурата. Мъжът е привлечен към наказателна отговорност за изнасилване на родната си дъщеря, която принудил към това със сила и заплашване. След деянието жертвата на родния си баща е направила опит за самоубийство. Престъплението е извършено в условията на опасен рецидив, тъй като 40-годишният мъж е осъждан вече за изнасилване, съобщават от пресслужбата на прокуратурата.

 

Предявеното обвинение срещу 40-год.мъж е по чл. 152, ал.3,т.3 и т.5 от Наказателния кодекс - за това, че на 1ноември т.г. в лек автомобил в района на Аксаково изнасилил собствената си пълнолетна дъщеря. 18-годишното момиче, което е ученичка, живее при майка си, тъй като родителите са разведени от години. Гостувало е на баща си в деня на престъплението.  Деянието е осъществено чрез принуждаване със сила и заплашване, като е последвал опит за самоубийство на пострадалата. Предвиденото в закона наказание за подобно посегателство срещу половата неприкосновеност е лишаване от свобода от 3 до 15 години, уточняват от пресцентъра на съда.


40-годишният мъж е осъждан 3 пъти за тежки умишлени престъпления, с влезли в сила присъди, две от които за изнасилване. Настоящото деяние, за което е привлечен като обвиняем, се явява извършено в условия на опасен рецидив, в изпитателния срок на предсрочно условно освобождаване през м. април от затвора, където е изтърпявал наказание по предходна присъда.

 

Определението, с което Варненският районен съд е взел най-тежката мярка за процесуална принуда на Стоян И. – задържане под стража, подлежи на обжалване пред Окръжния съд.

 

Коментари

Новини Варна