IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
11:12 | 4 декември 2019
Обновен: 11:06 | 7 април 2024

39-годишен мъж влиза в затвора за побой на старица във Варненско

Пострадалата възрастна жена след причинените й наранявания била настанена за лечение в здравно заведение, а няколко месеца по-късно е починала

По материала работи: Пламен Янков
39-годишен мъж влиза в затвора за побой на старица във Варненско

Влезе в сила осъдителна присъда на Районен съд – Варна по дело за причиняване на телесна повреда на безпомощна възрастна жена в село Въглен.

 

Наказателното дело е образувано през 2018 год. срещу 39-годишен мъж от същото село, по обвинение в нанасяне на побой и причиняване на средна телесна повреда на възрастна и болна жена. В началото на м. юли тази година, Варненският районен съд на първа инстанция призна за виновен подсъдимия и го осъди на 9 години затвор при първоначален строг режим на изтърпяване на наказанието.

 

Самото деяние е извършено на 3 септември 2017 г., при опасен рецидив. Пострадалата над 80-годишна жена е била нападната в дома си, съборена на пода и удряна в областта на главата, в резултат на което получила счупване на челюстта. На виковете й за помощ се отзовала съседка, която заварила нападателя на местопрестъплението. Пострадалата възрастна жена след причинените й наранявания била настанена за лечение в здравно заведение, а няколко месеца по-късно е починала. 

 

На втора инстанция Варненският окръжен съд изцяло потвърди вида и размера на наложеното наказание и остави в сила осъдителната присъда на Районен съд – Варна.  

Коментари

Новини Варна