IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
18:03 | 8 февруари 2020
Обновен: 10:54 | 17 април 2024

Искат постоянен арест за седем от задържаните на "Калотина"

Прокуратурата: Били са на високо ниво в йерархията на престъпната група

По материала работи: Слав Велев
Искат постоянен арест за седем от задържаните на "Калотина"

Специализираната прокуратура поиска постоянна мярка "задържане под стража" за седем от обвинените в корупция митничари и гранични полицаи от ГКПП "Калотина". Сред тях е и шефът на митническия пункт Райчо Соколов, съобщи Нова тв.

 

При операцията на МВР и Спецпрокуратурата на "Калотина" в четвъртък бяха арестувани близо 30 служители на митницата и на Гранична полиция.

 

Прокурорът Калин Стоилов заяви, че на 20 от общо 30 от задържаните е повдигнато обвинение.

 

"Обвиняемите са 20 души. По отношение на 7-те задържани, сред които е и ръководителят на митническия пункт и престъпната група, е внесено искане за задържането им под стража. Останалите са обвинени за участие в групата. По отношение на останалите 13 са наложени различни мерки за неотклонение - гаранции и подписка", обясни той и добави, че 9 лица са пуснати под гаранция от по 5000 лв. на човек, а четирима са с подписка.

 

Попитан защо са наложени по-сериозни мерки, Стоилов посочи, че това се налага, защото имат по-голям принос към престъпната дейност.

 

"Те са на по-високо ниво в йерархията на организираната престъпна група и имат по-голямо отношение към извършените вторични престъпления", уточни прокурорът мотивите за искането на Специализираната прокуратура.

 

Стоилов обясни, че обоснованото предположение срещу тях се базира на свидетелски показания, писмени материали и иззети веществени доказателства.

 

Dnes.bg

 

 

Коментари

Новини Варна