IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Крими
09:40 | 3 юни 2020
Обновен: 06:06 | 28 март 2024

Апелативният съд във Варна замени ареста на подсъдим за грабеж с подписка

Решението е окончателно

По материала работи: Ставри Таргов
Апелативният съд във Варна замени ареста на подсъдим за грабеж с подписка

Варненският апелативен съд измени мярката за неотклонение на подсъдимия за грабеж Стелан П. от „задържане под стража“ в „подписка“ заради влязла в сила друга присъда.

 

Пресслужбата на съда припомня, че на 31 януари миналата година в Игнатиево в съучастие с Благовест А. той отнел от майка и дъщеря бижута и пари на стойност над 6 300 лв. Двамата употребили сила и заплахи спрямо дъщерята, като посегателството било извършено в дома на жените.

 

На 29 януари тази година Окръжният съд е осъдил Стелан на лишаване от свобода за срок от 2 години и той се намира във варненския затвор. Присъдата не е влязла в сила, защото е протестирана и обжалвана пред въззивната инстанция.

 

Заради извънредното положение началото на делото пред Апелативния съд беше отложено, но след отмяната на мерките, заседанието бе насрочено за петък, 5 юни.
 

 

Вчера състав на съда уважи искането на подсъдимия за промяна на мярката за неотклонение заради настъпило ново обстоятелство: влязла е в сила присъда, постановена от Специализирания наказателен съд.

 

Според този съдебен акт, изправеният на съд ще изтърпи наказание 1 година лишаване от свобода за принадлежност към престъпна група, създадена с цел наркоразпространение.

 

Според адвоката на Стелан задържането му под стража е пречка пред реалното изтърпяване на наложеното наказание, което е неправилно.

 

Представителят на Апелативната прокуратура се съгласи, че молбата е основателна.

 

Определението на Апелативен съд - Варна, според което подсъдимият за грабеж, извършен в съучастие и с употреба на сила Стелан П. ще търпи мярка „подписка“ е окончателно.

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна