IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
12:10 | 2 юли 2020
Обновен: 13:46 | 24 април 2024

Тикнаха зад решетките сериен крадец на велосипеди във Варна

36-годишният Радостин е осъждан многократно за престъпления против собствеността

По материала работи: Ставри Таргов
Снимката е илюстративна.

36-годишният Радостин М. от днес е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, след като състав на Варненския районен съд уважи искането на Районната прокуратура. Той е привлечен  към наказателна отговорност за извършени три кражби като продължавано деяние и в условията на опасен рецидив.

 

В периода от 9 март до 26 юни тази година 36-годишният варненец отнел чужди движими вещи, без съгласието на собствениците им с намерението противозаконно да ги присвои. Радостин се специализирал в кражбите на велосипеди.

 

За извършване на престъпленията по член 196, ал. 1, т. 2 от НК той използвал техническо средство. При последната кражба на велосипед той откраднал и детско столче.

 

36-годишният Радостин е осъждан многократно за престъпления против собствеността. Според прокуратурата той е със завишена степен на обществена опасност и с изградени трайни престъпни навици, като не желае да се съобразява с обществения ред.  

 

Определението на Варненския районен съд, с което е уважено искането на прокуратурата за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на опасния рецидивист, подлежи на обжалване пред Окръжния съд.

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна