IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Култура
12:27 | 7 октомври 2019
Обновен: 16:38 | 27 март 2024

Хорът на Турецкий с концерт във Варна догодина

Най-обичаният ансамбъл на Русия ще се пее във Варна на 27 февруари

По материала работи: Слав Велев
Хорът на Турецкий с концерт във Варна догодина

Известният руски мъжки хор на маестро Михаил Турецкий се завръща у нас с три концерта в края на февруари идната година. С тях ще отбележи юбилейните три десетилетия  творчески възход. Изключителният ансамбъл, носещ името на своя създател - народният артист на Русия, маестро Михаил Турецкий, е добре познат на българската публика от двете си предишни гостувания с препълнени зали, както и от телевизионните си участия и многократно излъчвани телевизионни програми. Най-обичаният ансамбъл на Русия  ще се пее във Варна на  27 февруари, в ДКС. В програмата за турнето диригентът на състава е подбрал най-доброто от 30-годишния им репертоар.

 

Хорът на Турецкий събира десет солисти с различни мъжки гласове, които представят истински музикален театър със собствена оригинална режисура, певческо, актьорско и хореографско майсторство. Маестро Турецкий създава своя хор през 1990 г. и успява да го формира и моделира като танцуващ мъжки хор с букет от разни гласове. Само две години по-късно получава международна известност и признателността на публиката. Комбинацията от изключителни гласове, изпълнителско майсторство и стопроцентово шоу са в основата на успеха. Ансамбълът е гостувал на най-известните в света сцени като Кремълския Дворец, зала „Октябрский“ (Санкт Петербург), Роял Алберт Хол (Англия), Карнеги Хол (Ню Йорк), Долби Тиътър (Лос Анжелис) и много други.

    

Уникалната колекция от мъжки гласове има общ диапазон от четири и половина октави – от най-ниския - бас профундо, до най-високите - тенор алтино и контра тенор, които успешно заменят женски гласове. Широките певчески способности на артистите дава възможност репертоарът на ансамбъла да бъде практически безграничен. Благодарение на широкия спектър мъжки гласове, те представят с еднакъв успех и на най-различни езици  най-известните в света песни. В плейлистата им са шедьоври на класиката - мюзикъли, опера и оперета, градски романси, шлагери от съветската епоха, еврейска естрада, световни рок и джаз хитове, съвременна поп музика.  Многогласието, вокалните диалози, необичайната сценография и танците на певците са визитната картичка на ансамбъла. Непрекъснатият контакт на артистите с публиката прави концертите им непринудено и незабравимо преживяване.

 

Изпълненията на ансамбъла са наситени с емоции и просълзяват зрителите, независимо дали пеят за любов и отечество, или  припомнят за силата на славянския дух. Вече 30 години Хорът представя своите програми надлъж и нашир по света, оставяйки възхитена от марката „Турецкий“ публика. На площадните концерти на ансамбъла са събират по 150 000 души. Само през тази година техните зрители бяха над милион души. Артистите обещават на българската си публика повече от два часа отлично настроение, песни на 10 езика, хитове от 5 десетилетия, музика за душата и танци за всички. Билети - в билетните каси на залите, в системата на Ивентим, в книжарници "Ориндж" и Office 1 Superstore, бензиностанции ОМВ и др.

 

С изложба и конференция Музеят на Възраждането отбеляза 60-годишнина

Коментари

Новини Варна