IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Култура
13:55 | 23 февруари 2020
Обновен: 18:10 | 24 април 2024

Варненката Виктория записа видеото към българската песен на Евровизия

Премиерата е на 7 март

По материала работи: Слав Велев
Варненката Виктория записа видеото към българската песен на Евровизия

Вики е от Варна и тепърва ѝ предстои да представи страната ни на тазгодишното издание на Евровизия. Тя се включи активно по работата по клипа към песента. По нейна идея се реализира креативната концепция. Българската песен на Евровизия 2020 ще бъде представена на 7 март. Официалната премиера ще се състои в ефира на БНТ 1, в съботното издание на предаването “Денят започва с Георги Любенов”. За реализирането на видеото Виктория работи с режисьора и сценарист Виктория Караколева, както и с оператора Росен Савков. “Идеята на видеото е да потопим зрителите в емоцията на песента. Тя е много лична за мен. Историята, която разказваме, е за трудностите през, които всички преминаваме и силата да продължиш напред”, споделя Виктория.

 

Геновева Христова  допълва: “Изключително трудно избрахме песента, но се радвам, че много хора повярваха в нея. Слоганът на тазгодишното издание на Евровизия е “Open up” (Разкрий се) и ние правим точно това с нашите видео и песен - говорим за проблемите на младите хора и показваме, че има начин те да бъдат решени.” Видеото е заснето в един кадър или така наречения “One shot” формат, като е използвана една от най-модерните камери в България. Операторът Росен Савков споделя, че екипът първо е измислил как ще реализира заснемането, а след това е разработена креативната концепция и хореографията. “За мен е наистина голямо удоволствие и чест да работя с тази камера, защото много малко хора в България са се докосвали до такава техника.”

 

Един от режисьорите, Виктория Караколева, е категорична, че ключовата роля на видеото е да улови емоцията и стила на артиста. “Заснемането в един кадър позволява на зрителя да се чувства свързан и съпричастен с Виктория през цялото време. Чрез липсата на монтаж зрителите ще почувстват докрай емоцията, която тя влага в песента. Клипът показва нейния вътрешен свят - едно условно пространство, което ние визуализираме с природни и стихийни елементи, като правим  аналогии с нейното вътрешно състояние”, споделя Караколева.

 

Двата полуфинала и големият финал на Евровизия 2020 ще се проведат на 12 , 14 и 16 май и могат да се гледат пряко от 22 часа.

 

Маестро Мартин Пантелеев дирижира "Дон Карлос"

Коментари

Новини Варна