IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Култура
14:24 | 23 март 2020
Обновен: 17:44 | 18 април 2024

Стартира състезание "Да хакнеш коронавируса"! Наградата е 15 хиляди лева

Целта е в рамките на 48 часа да се излезе с иновативни идеи и прототипи на системи

По материала работи: manager
Стартира състезание "Да хакнеш коронавируса"! Наградата е 15 хиляди лева

Могат ли технологиите и иновативните идеи да си партнират, така че  да се справим с кризата, породена от коронавируса? 

Power of BG събират талантливи хора от бизнеса, хуманитарните професии и IT специалисти, които да дадат идеи и да изградят проекти за борба с коронавирус кризата и последствията ѝ у нас, предаде БТА.

Това ще стане с онлайн хакатон, който цели да събере идеи за проекти от цялата страна и ще се осъществи чрез платформите Slack и Zoom. 

Състезанието започва в петък, 27 март от 18.00 часа, а финалите са на 29 март.  Записването стартира от днес на сайта hackcrisis.bg, a във фейсбук може да следите събитието тук.  

Целта е в рамките на 48 часа да се излезе с иновативни идеи и прототипи на системи. Най-добре справилите се отбори, които са готови да приложат проекта си на практика, ще си поделят награден фонд от 15 000 лева. И не само това - отборите, които запретнат ръкави след уикенд хакатона ще получат помощ от едни от най-успешните и иновативни предприемачи в страната.

 

Темите, по които спешно се търсят разработени концепции срещу коронавируса, са:

  • Спаси животи
  • Спаси общности и групи от хора
  • Спаси бизнеси
     

Участниците в хакатона ще бъдат в екипи от 2 до 6 души и ще имат 2 дни да разгърнат идеята си. Те могат да бъдат от всяка обществена и професионална сфера, като всички екипи ще се напътстват от ментори, водещи бизнес лидери в своята област. 

Коментари

Новини Варна