IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Култура
16:53 | 18 май 2020
Обновен: 23:54 | 27 март 2024

ГХГ стана първият GOOGLE музей във Варна

Точно в деня на музеите 18 май Градската художествена галерия "Борис Георгиев" застана още по-близо до почитателите на изкуството, като се присъедини към платформата на Google Arts&Culture.

По материала работи: Ставри Таргов
Снимка varnacityartgallery.com

Градската художествена галерия "Борис Георгиев" - Варна е първият варненски музей, който присъства в платформата на Google, която обогатява и улеснява общуването с изкуството по цял свят.

 

Пламена Димитрова-Рачева, директор на Галерията, споделя:

 

„Днес е истински празник за нас – честваме Международния ден на музеите и това, че ние сме първият музей във Варна, който отвори виртуално своите врати за посещение на всички хора по света чрез платформата на Google Arts&Culture.

 

По време на пълната изолация на музея по повод COVID-19, ние работихме, за да бъде реализирана една прекрасна и актуална за нашето време идея - произведенията на нашето културно наследство и изкуство, които галерията притежава, да станат достъпни от всяка точка на земното кълбо чрез дигиталните технологии.

 

И успяхме. Добре дошли в глобалната мрежа, за да се срещнем на точното място и в точния ден в нашия музей!“  

 

Открийте повече в страницата на Градската художествена галерия - Варна в Google Arts&Culture:
https://artsandculture.google.com/partner/varna-city-art-gallery

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна