Международният театрален фестивал „Варненско лято“ се отлага
Причината - пандемията от COVID-19
Публикувана: 19 May 2020 | 9:10

Двайсет и осмото издание на Международния театрален фестивал „Варненско лято“ трябваше да се открие на 1 юни на сцената на ТМПЦ-Драматичен театър във Варна и в рамките на десет дни да срещне публиката с най-доброто от българския театър за изминаващия сезон, с отбрани международни продукции и поредица от специални събития.

 

Но възникналата епидемична обстановка и свързаните с нея мерки възпрепятстват неговото провеждане в планирания вид и период.

 

Като организатори на събитието от фондация „Виа Фест“ следим развитието на ситуацията и свързаните с нея мерки и се надяваме на възможността своевременно да обявим евентуални нови планове. Благодарим на всички партньори за извършената съвместна дейност досега.

 

Оставаме с вярата, че след глобалното предизвикателство, пред което световната пандемия от вируса COVID-19 ни изправи, театърът ще продължава да привлича зрителите със силата на съвместното преживяване, с утехата и идеите, с които ни зарежда. Благодарим Ви за подкрепата и разбирането!, съобщават организаторите.

 

Черно море

Коментари ( 0 )