IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Култура
09:10 | 19 май 2020
Обновен: 11:18 | 1 март 2024

Международният театрален фестивал „Варненско лято“ се отлага

Причината - пандемията от COVID-19

По материала работи: Ставри Таргов
Международният театрален фестивал „Варненско лято“  се отлага

Двайсет и осмото издание на Международния театрален фестивал „Варненско лято“ трябваше да се открие на 1 юни на сцената на ТМПЦ-Драматичен театър във Варна и в рамките на десет дни да срещне публиката с най-доброто от българския театър за изминаващия сезон, с отбрани международни продукции и поредица от специални събития.

 

Но възникналата епидемична обстановка и свързаните с нея мерки възпрепятстват неговото провеждане в планирания вид и период.

 

Като организатори на събитието от фондация „Виа Фест“ следим развитието на ситуацията и свързаните с нея мерки и се надяваме на възможността своевременно да обявим евентуални нови планове. Благодарим на всички партньори за извършената съвместна дейност досега.

 

Оставаме с вярата, че след глобалното предизвикателство, пред което световната пандемия от вируса COVID-19 ни изправи, театърът ще продължава да привлича зрителите със силата на съвместното преживяване, с утехата и идеите, с които ни зарежда. Благодарим Ви за подкрепата и разбирането!, съобщават организаторите.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна