IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Култура
11:30 | 4 юли 2020
Обновен: 16:06 | 28 февруари 2024

Две куклени представления радват децата на Варна този уикенд

“Жабокът цар” играят днес на лятната сцена на Кукления театър, утре - “Малки вълшебници”

По материала работи: Слав Велев
Малки вълшебници; Снимка: Сашо Анастасов

С още две заглавия от репертоара си ще зарадва Кукленият театър във Варна малките ценители на изкуството и този уикенд. Представленията в събота и неделя са от 18:30 часа на Лятната сцена.

 

Днес изборът за децата е “Жабокът цар” по Братя  Грим. Спектакълът е подходящ за малки зрители над 4 години.

 

Да обещаеш нещо и след това да го изпълниш е похвално! Но принцесата в тази история прави обратното! Всяко бягство от отговорност я увлича в поредната лъжа. У нея се борят лъжата и истината, грозното и красивото! И принцесата трябва да плати висока цена за своите постъпки.

Жабокът гони своята цел – целувката на принцесата. И успява. Тя го целува, разкривайки истинските си чувства към него. Така жабокът се превръща в принц и всички са щастливи – доброто е над злото, истината е над лъжата.

Режисьор на спектакъла е Владимир Стевков, сценографията е на Вера Бенковска, драматизация – Веселин Бойдев, музика Владимир Джамбазов. В ролите са Боян Стоянов, Красимир Добрев, Таня Жекова.

 

Утре, 5 юли, отново от 18:30 часа, на Лятната сцена на Кукления театър ще се играе представлението “Малки вълшебници” по мотиви на произведения на Джани Родари. Това е забавен разказ за обичта, добротата и желанието да променим света.

Във всяка една държава, във всеки един град, във всеки един квартал, на всяка една улица живее поне един странен чичко, който не може да се усмихва. Той не обича да яде сладолед, да пуска хвърчила, да рита топка, да играе с деца, а още по-малко обича да разговаря със съседите си. За какво? За времето… да кажем. Той не обича нищо и никого и… май за това е сърдит. И може би ще си остане сърдит, ако някой ден, в неговия сив свят не започнат да се случват малки вълшебства…

Постановката е на Вера Стойкова, сценографията на Свила Величкова, а музиката на Христо Намлиев. С авторски идеи участват Красимир Добрев, Евгения Василева, Гергана Господинова, Боян Стоянов.

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна