IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Култура
09:23 | 7 август 2020
Обновен: 07:02 | 22 април 2024

Откриват изложба на Атанас Хранов в Арт галерия Le Papillon

Тя ще остане във Варна до 2 септември

По материала работи: Ставри Таргов
Откриват изложба на Атанас Хранов в Арт галерия Le Papillon

Арт галерия Le Papillon ще срещне почитателите на съвременното изобразително изкуство с най-новите творби от многообразното творчество на талантливия художник Атанас Хранов в пространството на галерията от 11 август до 2 септември 2020 г.

 

Веднъж потопили се в примамливия магичен свят на пловдивския художник с неизчерпаема фантазия, смелост и изящни умения, всяка следваща среща с артистичния му талант е очаквана с вълнение и нетърпение от искрени почитатели и любители на стойностното изкуство.

 

Арт галерия Папийон ще представи творби, достойни за изучаване, които увлекателно ни въвличат в Храновия "Урок по астрономия", правейки зрителите съпричастни с астрономическите наблюдения, запленили автора по време на различните
му морски и презокеански пътешествия.

 

Атанас Хранов работи в областта на пластичните изкуства и живописта, смесвайки органично жанровете с майсторството на виртуоз. Перфектно владее дървото и го използва както в скулптурните си творби, така и в живописта.

 

Почеркът му е категорично разпознаваем не само с виталната, свободна и изящна живопис, но и със смелата комбинация на пластични решения, често отлети от бронз, сребро или артистична употреба с друга функция на вещи от бита.

 

В картините си изгражда триизмерно пространство със средствата на илюзорната живопис и вграждането на различни обекти в тях. Отличителен белег е доминиращото присъствие на орнамента, изведен до чист знак.

 

В творбите му усещането за небе и море силно присъства независимо от абстрактния начин на изобразяването им и комбинацията от отчетливи детайли, създаващи многобройни асоциации.

Изложбата ще бъде открита на 11 август 2020 г. в 18.00 часа, когато в пространството на галерията на ул. Драгоман 12, както и на открито и с необходимата дистанция, в компанията на харизматичния Атанас Хранов ще получим "Урок по астрономия", преразказан в картини и обекти.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна