IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Култура
16:52 | 9 август 2020
Обновен: 06:48 | 25 април 2024

Ya Ya и Chillov откриват София филм фест във Варна

Срещата е на 10-ти август в двора на НУИ ''Добри Христов'', на чаша вино

По материала работи: Слав Велев
Ya Ya и Chillov откриват София филм фест във Варна

От 2010-та година София филм фест показва най-доброто от света на киното, среща публиката с фестивални фаворити и прави незабравими партита във Варна.


Тази година откриването е на 10-ти август  в двора на НУИ ''Добри Христов'' - Варна  с начален час 19:30 часа.

 

11-тото издание на Фестивала откриват Стоян Роянов Я Я и Цветан Момчилов - Чилов, на чаша вино.

 

Стоян Роянов  - Ya Ya започва музикалната си кариера още 10-годишен, а на 14 вече свири на кларинет и заедно с "Gabrovo Swing Dixie Band" изнасят концерти в цял свят. През 1990 г. бенда има участие в Сакраменто, Калифорния, където Стоян е обявен за най-младия участник-професионалист. 

Две години по-късно той заминава отново за САЩ, но този път, за да продължи музикалното си обучение там. Приет е със стипендия в Berklee College of Music, Бостън, Масачузетс. През 1999 г. ЯЯ издава първия си музикален албум с името "Spiriton",записан в Бостън,Масачузетс. В продължение на десет години Стоян Роянов работи като професионален музикант с различни формации в Бостън и Ню Йорк. 


След завръщането си в България, Стоян издава втория си музикален албум наречен „Yes or No”, който изцяло е новаторски и уникален сам по себе си от всяка гледна точка – музика, текст, стил и др. 
 

Кларинетните линии на Я-Я са пропити от влиянието на Дейвид Сънборн и етно изпълненията на Иво Папазов и Теодосий Спасов. В допълнение към всичко това са и специфичните вокали на странен езиков жаргон, които Я-Я добавя към колорита на звучене.

 

Цветан Момчилов - CHILLOV завършва Националното Училище по Изкуствата “Добри Христов” във Варна и Националната Музикална Академия “ Панчо Владигеров” в София със специалност Валдхорна.  От малък свири и на пиано и валдхорна и се занимава  с композиция и аранжименти.От 2005г. активно и със звукозапис. Пътувал е като оркестрант във Швейцария, Германия, Италия, Испания и др. Свирил е 2 години във Софийска Филхармония като валдхорнист. Свирил е и в Оркестъра на Националното Радио, Оркестъра на Самервил,Сащ , Варненска, Русенска, Пловдивска филхармония и други.

Предодавател е по Валдхорна във НУИ “Добри Христов”  Oсновател e на Omni’s Cool - училище за музикално продуциране. Съосновател на звукозаписното студио 4 Rooms Studio и музикалното издателство Mogo Music.
Част е от група Jazzprofilaktica с която през 2017 година подписват с гръцкия лейбъл Timewarp Music издават албума Tick Tock, през 2020 краткосвирещият албум Ah Yeah! The Funky EP.

 

През 2019 година започва да екпериментира в електронната музка и да издава музика и под артистичният псевдоним Chillov. 

 

Стоян Роянов -  Ya Ya и Цветан Момчилов - CHILLOV се срещат в този формат и заедно ще посрещнат музикалните пространства и предизвикателства  на #WAGABUNGA.

 

Ще има от всичко по много -  български, цигански и африкански фолклор, смесени с елементи от hiphop, drum’n’bass и soul похвати, обещават организаторите... 

 

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна