Безплатна прожекция на филма „Пинокио“ за децата на Варна
Това е най-новата кино адаптация по класическото произведение на Карло Колоди
Публикувана: 15 Oct 2020 | 10:21

Фентъзи филмът „Пинокио“ на италианския режисьор Матео Гароне ще бъде излъчен благотворително за децата на Варна на 24 октомври /събота/ от 11 часа в Зала 2 на Фестивален и конгресен център – Варна.

 

Прожекцията с вход свободен на най-новата кино адаптация по класическото произведение на Карло Колоди „Приключенията на Пинокио“ се осъществява по инициативата „Изкуството днес – за възможностите утре“ на Фондация Св. св. Константин и Елена с финансовата подкрепа на A1 и в партньорство с Фестивален и конгресен център – Варна, и Бета Филм.

 

Във филма „Пинокио” на Гароне ще видим всички основни герои от романа на Колоди - дърводелеца Джепето/ в ролята е носителят на Оскар Роберто Бенини/  и издялания му от дърво син Пинокио, Фитилчо, Огнегълтача, Синята фея, Говорещия щурец, слепия Котарак и куцата Лисица, кита.

 

Екранизацията е покана за едно истинско приключение за малки и големи. Филмът е с 15 номинации „Давид на Донатело“, включително за най-добър филм, сценарий, режисура, второстепенна мъжка и женска роля.

 

Благотворителната прожекция е в подкрепа на повече от 100 децата от ЦНСТ „Изгрев“, ЦНСТ „Другарче“ и ЦСОП „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Кривня – институции, които Фондация „Св. св. Константин и Елена“ от години подпомага с различни образователни и творчески инициативи и проекти.

 

Черно море

Коментари ( 0 )