Жена преплува Ламанша четири пъти
Сара Томас наскоро победи и рака
Публикувана: 23 Sep 2019 | 15:36

Сара Томас е на 37 години. Тя се подвизава като ултрамаратонец в открити води и е успяла да пребори рака на гърдата преди година. Постижението само по себе си е невероятно, но Томас явно иска да остави още една следа в света.


Затова тя решава в неделя да преплува Ламанша четири пъти без да спира. Приключението ѝ завършва 54 часа по-късно, в 04:30 българско време днес. С успеха си, Томас се превърна в първия човек, който е преплувал Ламанша четири пъти без спиране, пише Tialoto.bg.
 

Преди нея, той е бил прекосяван три пъти от само четирима плувци. Не е случайно, че Сара е избрала точно така да отпразнува своята победа над рака. Екипът ѝ споделя, че плуването е било единственото нещо, което я е разсейвало по време на процедурите.
 

Официалният съдия, който наблюдава целия процес, заяви пред BBC, че това постижение е невероятно и е доказателство за силата на духа на Томас. След като завърши плуването си и стигна за четвърти път брега на английския град Дувър, Сара вече имаше поводи за празнуване.


Ден преди постижението си, рекордьорката е признала във Фейсбук, че се чувства малко изплашена. „Чаках две години за това и се борих здраво за него. Готова ли съм на 100%? Не. Но съм в най-добрата си форма след всичко, през което преминах“, пише Сара.
 

Това не ѝ е първият път, в който се потапя във водите на Ламанша. През 2012 и 2016 година тя отново го преплува, но тогава само веднъж.


Четете още:Род Стюарт: Преборих рака

Коментари ( 0 )