IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Лайфстайл
10:47 | 1 януари 2020
Обновен: 01:17 | 27 март 2024

Понички с тиква и канела

Прекрасен зимен вкус

По материала работи: Борис Проданов
Понички с тиква и канела

Продукти:

1 и ½ чаши брашно

1 и ½ чаени лъжици бакпулвер
½ чаена лъжица сол
½ чаена лъжица канела
1/8 чаена лъжица индийско орехче
250 г рикота, добре отцедена
½ чаша пюре от тиква
¼ чаена чаша захар
2 големи яйца
1 чаена лъжица ванилия
олио за пържене
 
Приготвяне:

Пресейте всички сухи съставки заедно. С миксер разбийте яйцата със захарта. След това към тях добавете рикотата, пюрето от тиква, яйцата, ванилията. Разбъркайте добре. Добавете сухите съставки и отново разбийте, но с приставка за тесто. Тестото е готово, когато стане гладко, меко и разтегливо.
 
Загрейте олиото за пържене в дълбока тенджера или тиган. С лъжица пуснете малко от тестото, за да се получи бухтичка. Ако искате поничките ви да изглеждат досущ като от пекарна, предварително оформете топчета, притиснете ги с ръка към масата, след това с малка чаша ги изрежете в средата, така че да се получи дупка. След това ги пуснете една по една в горещата мазнина. След като са готови ги извадете и отцедете върху кухненска хартия.

 

днес.бг

 

Прочетете още: Хороскоп за 1 януари 2020-а

Коментари

Новини Варна