Церемония по кръщаване на нов кораб се проведе край Варна
Публикувана: 24 May 2019 | 17:56

 

Церемония по кръщаване на нов холандски кораб - саморазтоварваща се драга, се проведе в корабосторителния завод на МТГ „Делфин“ край Варна. На събитието присъстваха кметът Иван Портних, Пейчо Пейчев- зам.-кмет, зам.-ръководител на посолството на Нидерландия у нас - Петер ван Флийт, кметът на холандския град Дордрехт - Ваутер Колф, побратимен град с Варна, представители на компаниите Royal IHС и Duch dredging, както и домакините от МТГ „Делфин“. Корабът получи името Lesse.

 

„Винаги е вълнуващ моментът, когато корабостроителят предава нов плавателен съд в ръцете на собственика. И това е поредно тържество, на което присъствам в МТГ „Делфин“. Поздравявам и инвеститорите, и изпълнителите – от българска и холандска страна, чието партньорство доказва на практика отличните взаимоотношения между нашите държави, но и между побратимените градове Варна и Дордрехт! Пожелавам на екипа на МТГ „Делфин“ да работи все така активно и да имат много поводи за кръщаване на нови плавателни съдове“, заяви кметът Иван Портних.

 

 

Поздравления за новия плавателен съд отправиха кметът на Дордрехт, зам.-ръководителят на посолството на Нидерландия и Николай Иванов – водещ корабостроител от МТГ „Делфин“.

 

 

 

Новият кораб е предназначен за поддръжка на плавателни канали, акватории и водни вътрешни пътища. Той е оборудван с модерна електронна система за позициониране, проучване и изпълнение на драгажни дейности.  Това е трети плавателен съд, поръчан във варненската фирма от холадските компании.

 

Live.Varna.bg

Коментари ( 0 )