IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Морски бизнес
09:39 | 26 март 2020
Обновен: 16:22 | 25 април 2024

ИАРА - Варна, глоби рибари

Актовете са съставени заради липса на билет

По материала работи: Борис Проданов
Снимката е илюстративна.

Актове на двама рибари – нарушители са съставили на язовир „Цонево“ служителите на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури във Варна.

 

След рутинна проверка на 18 март под моста, между Аспарухово и село Дебелец и местността „Чудните скали“, контролиращите служители установили любителски риболов, без закупен билет, вследствие на което съставили акт и иззели въдиците на нарушителите. Уловът им е конфискуван и върнат във водата.

 

Според нормативната уредба на ИАРА, този, който извършва любителски риболов без билет, е в нарушение на чл. 22, ал. 1 и се наказва с глоба от 100 до 400 лв. Билети за любителски риболов се издават за срок една седмица, един месец, шест месеца и една година, като се разпространяват от териториалните звена на Агенцията по рибарство и аквакултури, държавните горски стопанства, държавните ловни стопанства, организациите по чл. 11 и други лица, определени с наредба на министъра на земеделието, храните и горите.

 

Желаещите да си купят билет за любителски риболов попълват декларация, че са запознати с изискванията на нормативната уредба, като той е личен и поименен и не може да се преотстъпва на трети лица.

 

Хората, които извършват любителски риболов, са длъжни да използват две въдици (пръчки) с монтирани до 2 броя куки (единични или двойни) при риболов в реките, старите речни корита, крайморските, крайдунавските и вътрешните езера и блата, както и да записват улова от всеки риболовен излет по видове и количество (в килограми и бройки) в билетите си за любителски риболов.

 

Те са длъжни да носят по време на риболовен излет билетите и да ги представят на контролните органи при поискване. Любителският риболов се разрешава само през светлата част на денонощието през всички дни на седмицата, извън периода на забраната по чл. 32, ал. 1, уточняват от ИАРА във Варна.

 

Прочетете още: АГ болница Варна обявява дарителска сметка

Коментари

Новини Варна