IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Морски бизнес
14:23 | 14 май 2020
Обновен: 13:17 | 18 април 2024

Борисов се срещна с представители на рибарите

По европрограми те могат да усвоят над 16 млн.лв.

По материала работи: Ставри Таргов
Борисов се срещна с представители на рибарите

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с представители на организации в сектор "Рибарство и аквакултури". Браншовите организации изразиха благодарност към премиера Борисов за подкрепата към сектора, която предстоят да получат по три мерки по Програма за морско дело и рибарство в размер над 16 милиона лева.

 

Предложените мерки целят да смекчат негативните последици от пандемията COVID-19. Средствата ще бъдат насочени към стопанствата, отглеждащи аквакултури, както и преработвателни предприятия.

 

По време на срещата представителите в сектора посочиха пред премиера Борисов, че помощта ще подкрепи рибарите, които са пострадали от кризата и не са излизали за улов по време на извънредното положение.

 

Браншовите организации заявиха, че има интерес от търговските вериги към тяхната продукция вследствие на приетото постановление за регионална продукция в обектите и допълниха, че вече се усеща ефектът от мярката.

 

На срещата присъстваше и министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, съобщиха от пресцентъра на МС.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна