IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новина на деня
17:56 | 28 март 2020
Обновен: 11:34 | 17 април 2024

Още два случая на коронавирус във Варна

Ген. Венцислав Мутафчийски: Имаме 18 души потвърдени с коронавирус до този момент на деня, общо заразените стават 331

По материала работи: Борис Проданов
Още два случая на коронавирус във Варна

Общо 18 нови случая на заразени с коронавирус са установени днес. С това броят на доказано заразените достига 331 души, съобщи на брифинг председателят на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски.

 

Във Варна новите случаи са 2, в Благоевград са 5, в Смолян е 1, в София са 8 и в Шумен са 2, допълни той.

 

В болници са настанени 122 от заразените, като 8 са интубирани. В София 59 са в лечебни заведения, от които 6 са интубирани, допълни той. 

 

"Най-вероятно ще ни сполети съдбата на Италия, Испания... Това ще се случи, ако тези хора, които виждаме по улицата, не се приберат вкъщи", заяви още ген. Венцислав Мутафчийски. 

 

"Още не сме започнали. Положението го удържаме може би с карантината, но няма такъв бум, какъвто има в другите държави. Добрата новина е, че нямаме толкова много жертви", заяви още генералът.

 

Шестима са общо починалите от COVID-19. Последният случай е от Кюстендил.

 

Националният оперативен щаб от днес започва да провежда брифингите си в сградата на Министерския съвет, съобщи пресслужбата на кабинета.

 

Прочетете още: Близо 28 000 са жертвите на коронавируса по света

Коментари

Новини Варна