IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
13:16 | 14 септември 2018
Обновен: 05:16 | 10 април 2024

Полицията провери 850 мотористи през лятото във Варна

Отчетени са общо 176 нарушения

По материала работи: Слав Велев
Полицията провери 850 мотористи през лятото във Варна

От началото на май досега са проверени общо 850 мотористи във Варна в рамките на специализирана полицейска операция, съобщиха от ОД на МВР-Варна, като са отчетени общо 176 нарушения.

 

„Установени са 34 неправоспособни водачи. 35 мотоциклета са с прекратена регистрация, а 34 са спрени от движение. Задържани са общо 19 водачи. Съставени са 125 наказателни акта, а 42 са глобите по фиш. Задържани са 5 мотоциклета, за които има данни, че са предмет на престъпление“, обясни гл. инспектор Петко Камбуров, началник на сектор „Пътна полиция“ – Варна.

 

На 19 септември пък у нас, както и във всички останали страни от Европейския съюз, ще се проведе операция ЕДУАРД по инициатива на ТИСПОЛ. „Целта е чрез засилена контролна дейност да се сведат до минимум предпоставките за пътно-транспортни произшествия“, каза ст. инспектор Драгомир Ганчев от сектор „Пътна полиция“. Тогава ще се отбележи Европейския ден без жертви по пътя.

 

 

НИКОЛА ДИМИТРОВ

 

Четете още:  

Коментари

Новини Варна