IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Общество
11:42 | 14 август 2019
Обновен: 00:29 | 10 април 2024

Откриха в морето край Варна 14-годишното момиче (ОБНОВЕНА)

Телцето на детето е намерено на половин километър на север от мястото на инцидента

По материала работи: Борис Проданов
Откриха в морето край Варна 14-годишното момиче (ОБНОВЕНА)

Откриха тялото на 14-годишното момиче, което изчезна вчера в Черно море на Централния плаж във Варна. То е намерено в района на Рибарския плаж - на около половин километър на север от мястото, където снощи стана трагичният инцидент.

 

В около 10,45 ч. е постъпил сигнал в МВР, потвърди за Медийна група "Черно море" говорителят на полицията в морската столица Ивана Милева. 

 

Часове продължи търсенето на момичето от "Владиславово", което с тумба свои приятели вчера следобед влезе в морето при "червен флаг" за силно вълнение. Девойката и момче от групата започнали да се давят, като юношата бил изваден, а въпреки усилията на спасителите момичето било погълнато от вълните. Тийнейждъжърите отишли на плаж без да ги придружава възрастен.

 

В издирването участваха водолази от гражданска защита във Варна.

 

Силното вълнение наложи спасителните екипи да се завържат с въжета, за да не бъдат завлечени. От Военноморските сили обясниха, че морето е с много дънни ями на дълбочина от 2 до 5 метра. Има и силно течение, което допълнително е затруднявало операцията.

 

Снимки ПЛАМЕН ГУТИНОВ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Още по темата: Продължава търсенето на изчезналото в морето във Варна момиче

Коментари

Новини Варна