IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Общество
16:39 | 20 септември 2019
Обновен: 11:59 | 17 април 2024

Ангелкова: Курортите край Варна отчитат над 15% ръст на нощувки от българи

През юни и юли над 2 млн. и 700 хил. туристи от чужбина са посетили България

По материала работи: Слав Велев
Ангелкова: Курортите край Варна отчитат над 15% ръст на нощувки от българи

 

Над 15% ръст на реализирани нощувки от български граждани през летния сезон отчитат курортите "Св. Св. Константин и Елена" и "Златни пясъци". Това заяви във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова след среща с бранша. През юни и юли над 2 млн. и 700 хил. туристи от чужбина са посетили България, което бележи спад.

 

Това обаче се компенсира с българите, избрали да почиват в родината, заяви във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова на среща с бранша.  Ангелкова посочи, че през първите 6 месеца чуждестранните туристи у нас са били над 5 милиона, което е спад от малко под 2% в сравнение с миналата.  

 

„За да можем да преодолеем обаче динамиката на пазара негативните тенденци, които забелязваме и по-високата конкурентоспособност и различни предложения и субсидиране от страна на наши преки конкуренти за летния ни туристически продукт обявихме, че работим в посока създаване на механизъм за организирания туризъм, за неговото насърчаване през крилете на сезона май, юни и септември“, каза Ангелкова.

 

Ангелкова посочи, че от летище Варна има целогодишни полети до 17 дестинации, което е предпоставка да се развие туризма в града през 4-те сезона.

 

Черно море

 

 

 

 

Коментари

Новини Варна