Футболният „Спартак“ ще получи четвърт милион от местната хазна
Това решиха общинските съветници от ПК „Финанси и бюджет“
Публикувана: 24 Jun 2019 | 16:56

250 000 лв. от местната хазна ще получи ФК „Спартак“ (Варна). Това решиха общинските съветници от ПК „Финанси и бюджет“, като направиха уточнението, че финансовата помощ ще бъде еднократна.
 

„Приходите, които в момента реализираме, са недостатъчни за участие и завършване на сезон 2019/2020 г. във Втора лига. Заради ремонта на стадиона сме принудени да гостуваме на други терени, което е свързано с допълнително финансиране. На този етап е трудно намирането на спонсори, защото не можем да им предоставим площ за рекламиране“, изтъкна пред съветниците Марин Маринов, член на Управителния съвет на „Спартак“.
 

В отговор председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов каза, че има видими резултати от страна на ФК „Спартак“, който след 4-годишна пауза се завърна в професионалния футбол.
 

„Оптимист съм, че преди Нова година ремонтът на стадиона ще бъде завършен. През последните месеци отборът постигна много, затова нека отново да го подкрепим“, посочи Балабанов и уточни, че помощта ще бъде еднократна.


Четете още: Общината финансира с 450 000 лв. МБАЛ „Св. Анна“
 

 

 

Коментари ( 0 )