IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Община Варна
09:52 | 4 септември 2019
Обновен: 17:21 | 21 март 2024

Премахват гумите под Аспаруховия мост във Варна

Осигурена е площадка за депонирането им, лицензирана от РИОСВ

По материала работи: Борис Проданов
ИЗВОЗВАНЕТО НА ГУМИТЕ ОТ ПЛОЩАДКАТА ПОД АСПАРУХОВИЯ МОСТ ще стане в определените от екоинспекцията срокове. Снимка ПЛАМЕН ГУТИНОВ

Натрупаните гуми под Аспаруховия мост във Варна постепенно ще бъдат извозени, съобщи инж. Младен Иванов, управител на общинското предприятие „Паркинги и Синя зона”. Срокът, даден от РИОСВ е до 17 септември, а само миналата седмица са извозени 1800 гуми към площадка, лицензирана за целта от екоинспекцията.

 

Инж. Иванов е категоричен, че няма опасност за пожар, защото те са складирани до общинския паркинг за репатрирани автомобили, където има денонощна охрана. Това позволява да се реагира достатъчно бързо, защото запалването им далеч не е лесно.

 

Гумите са „наследство“ на община Варна от недобросъвестни граждани, които ги трупат навсякъде в града. Основно са събрани по време на почистването на деретата в морската столица след наводнението в кв. „Аспарухово“. Друг сериозен „източник“ на замърсяването са автосервизи, които не се грижат за правилното им утилизиране.

 

Гумите са отпадък, който може да бъде депониран само на площадка, лицензирана от РИОСВ. „Такава вече е осигурена, извозваме гумите поетапно там, остават още няколко хиляди и ще освободим мястото“, посочи още инж. Иванов.

 

Още по темата: Подстъпите към Аспаруховия мост са в „причудлив“ вид (СНИМКИ)

Коментари

Новини Варна