IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Община Варна
14:34 | 10 декември 2019
Обновен: 17:32 | 19 април 2024

До края на годината приемат проекта за обновяването на „Кайсиева градина“

Той ще е водещ догодина в „Интегрирания план за градско развитие и възстановяване на община Варна“

По материала работи: Борис Проданов
До края на годината приемат проекта за обновяването на „Кайсиева градина“

До края на месеца трябва да се приеме проектът за цялостна рехабилитация и обновяване на "Кайсиева градина“, а скоро след това да се започне и работа по него. Програмата „Благоустрояване на междублокови пространства в Район „Вл. Варненчик“, II м. р., източна част, включително ул. „Д-р Петър Дертлиев“ и ул. „Асен Разцветников“ (ул. „Димитър Пешев“), гр. Варна“ очертава сумата над 18 млн.лв. инвестиции, които ще бъдат вложени за цялостния ремонт там. От районната администрация публикуваха визуализации как ще изглежда след строителните работи "Кайсиева градина".

 

Кметът на район „Вл. Варненчик“ Николай Костадинов посочи, че именно този проект ще е водещ за догодина в „Интегрирания план за градско развитие и възстановяване на община Варна“.

 

Това беше приоритет и за предходния мандат. С рехабилитацията на "Кайсиева градина“ се предвижда изграждането на нови спортни и детски площадки, малки зони за отдих и ремонт и на всичко съществуващо във ІІ м.р. на район „Вл. Варненчик“.

В „Кайсиева градина“ вече са започнати паркингите, подземната инфраструктура също е готова. Според Николай Костадинов затова нещата в там ще се случат и по-лесно, отколкото при основния ремонт на ІV м. р., където инвестицията беше за малко над 11 млн. лв., от които с около 3 млн. лв. участва община Варна. Останалите средства дойдоха от програма "Региони в растеж“.

 

Още по темата: Николай Костадинов: Следващите големи промени ще бъдат в „Кайсиева градина“

Коментари

Новини Варна