IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Община Варна
16:36 | 4 февруари 2020
Обновен: 07:52 | 15 април 2024

Част от Западна промишлена зона ще има нова улична регулация

Съдебно обжалване доведе до промяна на ПУП-ПРЗ

По материала работи: Борис Проданов
Част от Западна промишлена зона ще има нова улична регулация

Съветниците от постоянната комисия „Архитектура и градоустройство” към Общински съвет – Варна, одобриха ПУП-ПРЗ на четири имота по плана на Западна промишлена зона – II част. Заради възражения от страна на собствениците и с решение на Административен съд – Варна, тези терени са били извадени от ПУП-ПРЗ на целия ЗПЗ, гласуван още през 2017 г.

 

„Предвидено е ново разпределение на въпросните имоти и отново въвеждане на улична регулация в частта, в която е била съборена от съда. Собствениците са запознати с промените и имаме уверението от тяхна страна, че няма да ги обжалват. Така планът на Западна промишлена зона – II част ще бъде приет в неговата цялост и ще може да се пристъпи към работа“, коментира главният архитект на града Виктор Бузев.

 

Допустимото застрояване там е за незамърсяващи производствени и логистични дейности, като са възможни и високотехнонологични производства.

 

Прочетете още: Арх. Виктор Бузев: Новата библиотека във Варна може да се построи на 2 или 3 етапа

Коментари

Новини Варна