НАСА празнично надуши извънземни, май
Телескопът SKA позволява да се улавят сигнали
Публикувана: 1 Jan 2019 | 9:30

Търсенето на потенциални сигнали от извънземни е определено като бъдеща приоритетна цел на НАСА в доклад, публикуван в електронната библиотека arXiv.org.

 

Телескопът SKA позволява да се улавят чуждоземни сигнали. С него американските учени планират да намерят "аналогична" на нашата цивилизация. Търсенето и изучаването на потенциални радиосигнали на извънземни, според астрофизиците, остава най-надеждният метод за фиксиране на извънземни цивилизации, пише 24СМИ.

 

В бъдеще учените се надяват да уловят топлинни и светлинни сигнали от извънземни, като ги генерират с помощта на оптични и инфрачервени лазери с висока мощност. На този етап обаче е трудно да се извършат тези търсения.

 

Американският телескоп "Джеймс Уеб" и чилийският E-ELT ще могат директно да следят за отделни планети от далечни звезди в непосредствена близост до Слънцето. В бъдеще в търсенето ще бъдат ангажирани доброволци от глобалната мрежа и частни компании. Те ще разработят инфраструктура, позволяваща обмена на данни от наблюдения и тяхната интерпретация. Това ще подобри "зрението" на човечеството и ще увеличи шансовете за успех.

 

БГНЕС

 

Още по темата: Сензация: Откриха край Варна портал към друго измерение!

Коментари ( 0 )